Čtení na 4 min 14 Led 2018

TOP 10 NEJVĚTŠÍCH TRENDŮ PÁNSKÉ KOLEKCE NA JARO 2018

Autor: Nicole
Čtení na 4 minuty

Pánské trendy se pro tuto sezónu opět mění. Ať už jde o hojnost havajských potisků nebo množství krátkých šortek, zdá se, že návrháři chtějí podtrhnout jedinečnost osobnosti. Dokonce i normcore a jeho všudypřítomný denim trend získal nápadné oživení módního domu Balenciaga a Vetements. Stanou se tyto nové trendy lákadlem? Na to si budeme muset počkat až do jara. Do té doby můžete sledovat nové trendy, s kterými přicházejí módní návrháři od Londýna až po New York.

Paul Smith/Prada/Zegna

1.Obleky se stále vracejí a v dnešní době nejsou jen záležitostí mužů. Tom Ford, Kenzo a Martine Rose vytvořili kolekci naprosto unikátních Crayola barev. Nosit je můžete klasicky do kanceláře a jestli jste odvážní, vezměte si k obleku jednoduché tričko a tenisky.

Balmain/Giorgio Armani/Alexander McQueen

2.Kdo řekl, že samet, organza a satén jsou určené jen pro dámy? Pro jarní sezónu 2018 designéři navrhují velké množství typicky ženských látkových tkanin couture. Například Ann Demeulemeester anebo Alexander McQueen měli vždy lásku k lesklým večerním kabátům. A nyní je budeme moci vidět i v mužské verzi.

Louis Vuitton/Paul Smith/Balenciaga

3.Museli byste žít mimo civilizaci, abyste zmeškali návrat havajských košil. Někteří módní nadšenci je již běžně nosí, ale počkejte si na nové kolekce od Louis Vuitton, SSS World Corp a Paul Smith, stojí to za to.

Blend/Dakine/Medicine

Daks/Martine Rose/Haider Ackermann

4.Nastal čas na koupi úzkých pásků do kalhot. Střih pánských kalhot se mění v souvislosti s dámským trendem vysokých úzkých pasů. Haider Ackermann zdůraznil tento nový trend přidáním dvou pásků a celý look doplnil provokativním stylem viditelných boxerek.

Prada/Hugo/Trina Turk

5.Muži mají rozdílné názory na kombinézu (zvanou “RompHim”). Přesto se v této sezóně stala hlavním prvkem pánského oblečení. Jakkoliv můžeme polemizovat o užitečnosti takového kousku, romper od Prady, Bosse a Ralpha Laurena je multifunkční vynález připravený nahradit pánské kraťasy.

Cerruti 1881/Tim Coppens/Junya Watanabe

6.Klasické svetry, jeansy a blejzry budou opět na vzestupu po celou sezónu. Módní dům Balenciaga přišel s novým stylem dadcore. Demna Gvasalia prohlásil, že se inspiroval vzhledem mladých otců hrajícími si s dětmi v parku. Ale tento styl také vyzdvihuje A.P.C., Heron Preston a Tod’s.

Tokyo Laundry/ Medicine/ Medicine

Sacai/Hermès/Z Zegna

7.Ať už to nazýváme únikem nebo reakcí na Trumpovu anti-zelenou politiku, všichni mají potřebu utéct a stát se součástí přírody. Ve skutečnosti některé pánské kolekce vypadají jako by je vyvinuli v R.E.I., nikoliv v Barneys. Oblečení se více podobá speciálnímu horskému oblečení v typicky zelené barvě. Můžeme to zpozorovat u plachetnicové značky Z Zegna nebo Lanvin.

Mango/Tom Tailor/Medicine

Salvatore Ferragamo/Etudes/Dries Van Noten

8.Kraťasy se vracejí zpět do našich šatníků, ale ne ty dlouhé a široké s velkými kapsami. Salvatore Ferragamo navrhuje perfektní kompromis – krátké, volné a pohodlné šortky, které mohou nahradit oblekové kalhoty.

Hilfiger Denim/Mango/Mango

Lanvin/CHRISTOPHER RAEBURN/Dior Homme

9.Na jaře se opět vrátí symboly v podobě nápisů a log. Ale tentokrát je nebudeme vidět tolik na tričkách jako v minulosti, ale v podobě ozdobných pásků s nápisy na doplňkách anebo oblecích. Například Diora inspirovaly krejčovské stuhy, zatímco značky Off-White a Sacai si pro svoje zdobné pásky vypůjčily nápady z ulice.

Perry Ellis/Marni/Dior Homme

10.Klasické Skinny kalhoty nikdy nevyjdou z módy, ale letos si přijdou na své milovníci pohodlných volných kalhot. U Diora anebo Perry Ellis jsme viděli zvonový styl, zatímco Marniho kalhoty jsou krátké a vypadají jako by byly až příliš velké.

G-Star Raw/G-Star Raw/Mango

 

 

Přečtěte si další článek